Bebeğin Kendi Kendine Uyuması İçin Ne Yapmalı?
Bebeğin doğumundan itibaren anne ve babalar için en zorlu süreç minik yavruların uyumasıdır. Özellikle de isteklerini dile getiremediklerinden dolayı bu dönem içerisinde çok fazla ağlarlar. Hal böyle olunca doğru ve dengeli bir uyku sürecine girmek önemli bir vakit alabilir. Tabii bunun önüne geçmek ve bebek uyku alışkanlığı kazandırmak adına ise belli başlı bazı yöntemler bulunuyor.
Ebeveynler bu yöntemleri kullanmak suretiyle miniklerin gün içerisinde belirli saatlerde uykuya dalmasına olanak verebilir. Daha doğrusu diğer bir ifadeyle minik yavrular kendi kendilerine uykuya dalabilir. Elbette yine bu sürecin doğru şekilde oturabilmesi için zaman gerekir ve anne ile babanın pes etmemesi önemli yer taşır.
Bebeklerin Kendi Kendine Uyuması İçin Neler Yapılabilir?
Bebeklerin kendi kendine uyuyabilmesi adına belli başlı kriterleri ele almak yeterli gelebilir. Tabii bu konuda her birini sırasıyla ele almak ve gerçekleştirmek önemlidir.
- Banyo yaptırarak minik yavruların uykusunun gelmesine olanak verilebilir.
- Hikaye okumak onların daha sakin hale gelmesine ve uykuya dalmasına fırsat verebilir.
- Ninni ve şarkı söylemek yine miniklerini uykuya dalması için en önemli olanaklar içerisinde gelir.
- Sallamak ya da sarılmak genel olarak değerlendirilen yöntemler arasında bulunur.
Bu şekilde yukarıdaki seçeneklerden biri ya da birden fazlasını değerlendirmek suretiyle, miniklerin kendi kendine uyuma sürecine girmesine olanak verilebilir. Tabii tüm bunları yaparken aynı zamanda bebek uyku kıyafetleri oldukça önemli yer tutmaktadır. Çünkü bu sayede onların sağlıklı şekilde ve kolayca uykuya dalmasına, uyuma süreci geçirmesine fırsat verilebilir.
Bebekler Ne Zaman Kendi Kendine Uykuya Dalabilir?
Yeni doğum ile beraber ilk zamanlar özellikle bebeklerin kendi kendine uykuya dalması çok kolay değildir. Çünkü bu süreç içerisinde bebeklerin isteklerini ağlayarak dile getirmesi oldukça doğaldır. Fakat bu konuda ebeveynlerin ele alacağı birçok farklı unsur söz konusudur.
Bu unsurlar zaman içerisinde bebek uyku alışkanlığı getirebilir. Özellikle de bu konuda ilk zamanlar bebek tam da uykuluyken onları yatırmak en önemli husustur. Bu süreci kaçırmadan hemen bebeğin yatağını yatırılması ve uykuya dalması sağlanmalıdır.
Eğer bu kaçarsa o zaman çok uzun saatler yine bebeğin uyuması için çaba göstermek zorunda kalınabilir. Üstelik uykusu varken yatırmak daha sonra bebeğin zaman içerisinde ebeveynlerine ihtiyaç olmadan da yine bu saatte uyumasına fırsat verebilir.
Bebeğin Kendi Kendine Uyuması İçin Kıyafetler İşe Yarar mı?
Birçok parametrede olduğu gibi elbette bebeğin kendi kendine uyuması adına bebek uyku kıyafetleri büyük önem arz eder. Özellikle bu konuda uykuya özel tulumlar ve benzeri bebek kıyafet çeşitleri bulunuyor. Aynı zamanda uzun kollu atletler, pijama çeşitleri ve pek çok giysi çeşidi olduğunu söylemek mümkündür.
Diğer yandan oda sıcaklığı ile birlikte hava koşullarına uygun şekilde kıyafet seçmek önemlidir. Böylece bebeği rahatsız edecek terleme ya da üşüme ile birlikte cildini rahatsız edecek unsurlardan kurtularak miniğin uykuya dalmasına olanak verilebilir.
Bebekler Kendi Kendine Ne Zaman Uykuya Dalar?
Bebeklerin kendi kendine uykuya dalma süreci bebek uyku alışkanlığı kazandığı zaman gerçekleşir. Bu durum ise özellikle ilk zamanlar çok kolay değildir. Hatta bu durumu mümkün olmadığını ifade etmek gerekir. Bu sebepten dolayı yardımcı unsurları ele almak ve bu süreci atlatmak gerekir.
Özellikle banyo yaptırmak, hikaye okumak, sarılmak ve sallamak gibi unsurlar önemlidir. Yine doğru kıyafet seçimi de bu konuda önemli potansiyel teşkil eder. Bu gibi parametreleri ele almak suretiyle ayrıca doğru bebek uyku kıyafetleri kullanılarak miniklerin uyku alışkanlığı elde etmesine fırsat verilebilir.